Realm Royale

A Paladins Battlegrounds egy kérészéletű játékmód volt a Paladinsban. A meglehetősen elterjedő Battle Royale játékmódot a Paladins is megpróbálta bevonni változatos játékmódjaik repertoárjába, de másképp döntöttek a fejlesztők. Úgy érezték, hogy ez a játékmód megérdemelne egy teljesen különálló játékot, így hamar eltávolították a Paladins fő játékából ezt a módot.

A Paladins Realm Royale a Paladins Battlegrounds továbbfejlesztett battle royale játéka, ahol 100 ember küzd egymás ellen, miközben a halálos zóna szűkíti a harcteret.

Jelenleg még alfateszt fázisban van a játék. A szerverek minden nap elérhetőek.
A Realm Royale Steamen elérhető ide kattintva: STEAM ELÉRÉS


Játékmenet

A meccs indulásakor egy kisebb szigetre dob minket a játék, ahol ki lehet választani egyet az 5 class közül. Miután kiválasztottuk a classunkat és lejárt az idő, a fő sziget fölött egyenes vonalban elhalad egy léghajó, amelyből kiugrik mind a 100 játékos. A térkép megnyitása [Tab] segíthet a landolási cél kiválasztásában, amit akár jobb kattintással el is végezhetünk a térkép felületén.  Ugrás közben a karakter szabadon irányítható, eltérően a többi hasonló játéktól, itt nincs ejtőernyő, a karakterünk sérülés nélkül földet ér. Kezdésként mindenkinél egy kés található. További fegyvereket, képességet és páncélzatot ládákból szerezhetünk. A térképet megnyitva látható egy nagy kör, amely egyre kisebb lesz az idő múlásával. A piros zóna sebzést okoz, így a játékosoknak muszáj egyre közelebb kerülni egymáshoz. Miután valakinek elfogyott az életereje, csirkévé változik, és ha fél percig nem hal meg, akkor visszaalakul harcossá. Az győz, aki utoljára talpon marad.


Fegyverek, páncélok és képességek

A ládákat az [E] gomb megnyomásával nyithatjuk ki, és az abból szerezhető tárgyakat az [E] gomb megnyomásával azonnal felszereli a karakterünkre. Abban az esetben, ha olyan fegyvert, páncélt vagy képességet találunk, amire nincs szükségünk, vagy gyengébb, mint a jelenlegi, az [X] gombbal ‘betörhetjük’, így maximum 200 kristálytöredékre tehetünk szert. Ez a későbbiekben még jól jöhet, a Kovácsműhely résznél bővebben leírjuk miért.

Összesen két fegyvert és két szabadon választható képességet birtokolhatunk. Ha mindkét ‘slot’ foglalt, és valamelyik fegyvert vagy képességet le szeretnénk cserélni egy jobbra, amit találtunk, az [E] gomb megnyomása után fegyverek esetében az [1] vagy [2], képességek esetében a [3] vagy [4]-es gombbal választhatjuk ki, hogy melyiket szeretnénk lecserélni.

Minél jobb páncélzattal rendelkezünk, annál magasabb lesz a pajzsunk szintje. Erről a Potik résznél írunk bővebben.

Az [ I ] gomb megnyomásával részletesen megtekinthetjük aktív felszerelésünket, a fegyver és képesség slotokat könnyedén fel is cserélhetjük.


Kovácsműhely

A térkép megnyitását követően észrevehetjük, hogy bizonyos helyeken sárga üllők, azaz kovácsműhelyek vannak. Ezeken a helyeken lehet felhasználni a felesleges tárgyak átalakításából származó kristálytördeléket, amiből maximum 200-at birtokolhatunk.

A kovácsműhely épületén belül meg kell keresni az üllőt, amit sárga kör jelez. Ebbe beleállva, az [E] betűt hosszan nyomva tartva nyithatjuk meg a kovácsolási lehetőség listáját. Gyógyító ital, Pajzs ital, Péncél, Képesség és Fegyver. Ezeket készíthetjük a kovácsműhelynél, amik a legerősebb tárgyakat képzik a játékban. Fegyver készítéséhez szükség van 1 db Arany csirkére, amit csak egy ellenfél megölése után szerezhetünk meg. A felszerelések elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, így vigyázz, hogy a kör nehogy ott érjen el.

Amikor egy kovácsműhely használatban van, kéményéből messziről is jól látható fekete füst száll fel. Így ha te tartózkodsz a használatban lévő műhelyben, vigyázz, hisz sejthetik, hogy bent tartózkodsz, és várod a készülő felszerelésed.


Italok

A kocka alakú fa dobozból nyitható, vagy a kovácsműhelyekben készíthető zöld és sárga italok. Ha rendelkezünk a zöld itallal, a [H] betű megnyomásával néhány másodpercen belül megnöveli az esetlegesen hiányzó életerőszintünket. A sárga ital a [G] gomb megnyomásával aktiválhatjuk, ami a hiányzó pajzs szintünket növeli.


Airdrop 

Az Airdrop ládákat a térképen könnyen észrevehetjük. Tartalmuk kifejezetten erős fegyverek. Mindig olyan helyen jelennek meg (illetve dobja egy léghajó), ahova a következő kör szűkülni fog.


Klasszok

  • Warrior
  • Engineer
  • Assassin
  • Mage
  • Hunter

Ablakok

Külön részt követel, hisz sokan nem tudnak róla. Az ablakok funkciói nem teljesednek ki abban, hogy át lehet lőni rajtuk. Közlekedésre is alkalmasak két esetben.

  • Az ablakon több képességgel is át lehet jutni, például az Assasin és a Mage [F] képességével.
  • Csirke módban is könnyű menekülőutat jelenthet egy ablakon való átugrás, hisz a még életben lévő ellenfél nem tud rajta közlekedni.

Ha további kérdésed van,  játékostársakat keresel vagy szeretnél mindig időben értesülni a játék frissítéseiről, keress minket Discord szerverünkön: https://discord.gg/TZSHPSd