Nemzetközi versenyek

Magyar Paladins Esport Szövetség [MPESZ]

Pár hónapja már, hogy elkezdtem gondolkozni azon, hogy a magyaroknak még nincs rendes, nyílt belépésű Paladins esport csapata. Szeretném azt elérni, hogy hazánkban a Paladinsnak ne csak hétvégi játék funkciója legyen. Szeretnénk szurkolni, és csapatokat indítani Nemzetközi versenyekre!

Mi is az elképzelés?

Az egész egy hétvégi programmal kezdődne. Jelentkezéses alapon lehet jönni hétvégente edzésekre, kisebb magunk közti versenyekre. Ez úgy állna fel, hogy a jelentkezőket 2 csoportba szedjük. Akik csak szórakozásból játszanak (a továbbiakban FUN játékosok), és akik bajnokságokon szeretnének indulni (a továbbiakban PRO játékosok).  Olvasd tovább a cikket, és idővel tudni fogsz mindent.

FUN Trainingek

Custom játékmódban csinálunk 3v3, 4v4 és 5v5 meccseket. Olyan szabályokkal, amiket a játékosok szabadon hozhatnak. Pl.: csak dmg, csak flank, stb… Bármi, ami eltereli a figyelmet az unalomról.

PRO Trainingek

A PRO játékosokat is felfogjuk bontani 2 további részre. Azok, akik tényleg profi szinten játszanak („A” csoport), és akik még nem teljesen („B” csoport). Az A csoport tagjai fognak komolyabb versenyeken indulni, és nekik kell segíteni a B csoportosokat a fejlődésben. Amint egy B csoportos fejlődést mutat, közös megegyezés után átkerülhet az A -ba.

A B csoport A-sok által előírt gyakorlatokat fognak csinálni az edzések alatt. Spectatelni fogják a meccseket, és elmondják, hogy szerintük kinek miben kellene fejlődnie.

Az A csoporttal fogunk egymás között menni kisebb vetélkedéseket. A csapatok kiállhatnak egymás ellen, és összemérhetik erejüket.

Persze ez mind csak az alap. Ezeken kívül még akármi lehet, hiszen elég rugalmas a szervezés. Mindent csinálni fogunk, amitől úgy érezzük, hogy fejlődhetünk, vagy kikapcsolódhatunk.

Hol lenne mindez?

A gyülekező egy külön discord szerveren lesz, amibe csak a jelentkezők csatlakozhatnak. Oda lesznek kiírva a közelgő meccsek időpontjai, az edzéstervek, leírások, stb…

A csapatok miképpen lesznek elosztva?

A legelején az egyéni játékosokat közös megegyezés alapján fogjuk csapatokba rendezni. Miután az alap koncepciók megvannak, az idő telésével a csapatkapitányok megbeszélhetik egymás között a játékoscseréket. Persze mindez demokratikus alapon működik. Ha nincs kedved átmenni amoda, akkor nem erőltetjük rád. De ugye mindennek a fő célja az, hogy 2 fő csapatot ki tudjunk állítani magunk közül.

Hogy indulhatunk versenyeken?

A discord szerverre kifogom írni azokat a versenyeket, amikre nálam jelentkezve tudnak indulni a játékosok. A csapatkapitány dolga lesz az, hogy nevezze a csapatát a versenyeken. Azt a discord szobát megéri nyomon követni, hiszen ha éppen minden csapattag ráér, lehet jelentkezni. Veszteni való nincs.

Lesznek magyar versenyek?

Igen. Mivel a legtöbb hazai versenynek a szervezésében részt veszek, azok a játékosok, akik benne vannak a szövetségben, hamarabb értesülhetnek ezekről.

Mire is jó ez az egész? Egyedül is tudok indulni, ha nagyon akarok…

Ez így van. A segítségünk nélkül is tudsz jelentkezni nemzetközi versenyeken. De mi azon vagyunk, hogy a lehető legkényelmesebb úton juss el oda. Mi keresgetjük nektek a versenyeket, elméleti és gyakorlati edzéseket tartunk mindenkinek, aki igényli. Segítünk csapatot találni. Taktikákat mutatunk nektek, stb…

Mivel leszünk előrébb, ha csatlakozunk?

  • Közvetlen tudok segítséget nyújtani nektek, a felmerülő kérdésekben;
  • Hamarabb értesülhettek a hazai versenyekről;
  • Nem kell órákat keresgélned a neten versenyek után;
  • Csapatokhoz nyújtunk neked csatlakozási esélyt;
  • Csapatokba tudunk szervezni titeket;
  • Megismerkedhetsz hozzád hasonló játékosokkal;
  • Új tapasztalatokat szerezhetsz a játék terén.

Hol tudok jelentkezni?

A jelentkezéssel kapcsolatban, mindent eltudsz itt olvasni a Magyarokat a Nemzetközi Bajnokságokra nevű cikkben.

Mikor lehet jelentkezni?

Minden páratlan sorszámú hónap utolsó hetén, illetve az első hullámra Május 5-ig.

Minden egyéb kérdéssel kapcsolatban, megtalálhattok discordon a ]Mexter#3649 néven.