Hasznos tanácsok veterán játékosoktól – 2. Season kezdete

642
views
Még nincs értékelve

Az OB66 frissítéssel véget ér az első season, amely egy új kezdetet jelent competive játék szempontjából, ezért úgy döntöttünk, hogy néhány jobb játékosaink tanácsaival látunk el benneteket.

 

  1. Tanács: Ne ragaszkodj egy hőshöz!

A játékban jelenleg nincs sok használható hős, de van elég ahhoz, hogy lehessen velük az adott szituációhoz igazodni. Sokan szeretnek egy adott role-ban játszani, de megéri a többi hőssel is gyakorolni, mert nem tudhatjuk, hogy mikor kell olyat választani, amihez nem vagyunk hozzászokva. Természetesen az javaslom, hogy amikor tudtok, akkor ragaszkodjatok a komfortos választásokhoz.

 

  1. Tanács: Alkalmazkodj a körülményekhez!

Sokan nem tudják, hogy melyik itemeket kell megvenni az adott szituációkban. A jelenlegi metában a supportok és tankok miatt megéri a piros itemek közül vásárolni, azok közül is a Cauterize a legjobb (általában 3-4 kell egy csapatba) és a Wrecker is eléggé hasznos tud lenni, ha az ellenség csapatában 2 pajzzsal rendelkező játékos van (ebből legfeljebb 2-t éri meg venni, sokszor elég csak 1), de ha például sok az ellenségben a CC, akkor a Resilience is jó választás lehet. A loadoutok megfelelő kiépítése is fontos szempont, de ezeket a meta folyamatos változása miatt nem lehet leírni. Ezekben az ügyekben nyugodtan kérjetek tanácsokat jobb játékosoktól, discord szerverünkön is szívesen segítünk ezekkel kapcsolatban.

  1. Tanács: Figyelj a csapattársaidra!

5-en vagytok a csapatban, szinte lehetetlen mindenkire egyszerre odafigyelni, de azért meg kell próbálni 1-2 csapattárssal együttműködni. Közösen könnyebb valakit megölni, és könnyebben véditek meg egymást, ha kevés életerőn van valaki. Ha segítettél egy társadnak, akkor az a társ nagyobb eséllyel segít neked a továbbiakban. A csapatmunka nem csak a védekezésről szól, ezért beszéljétek meg a mountra ülés előtt, hogy ki legyen az elsődleges célpont.

  1. Tanács: Használd a fejed!

Sokszor lehet tapasztalni, hogy egyes játékosok ész nélkül rohannak a pontra, majd 0,1 másodperc alatt meg is halnak. Ne legyél ilyen! A Siege játékmódban az a cél, hogy 100%-osan elfoglaljuk a pontot, nem elég nekünk a 99%. Ezt figyelembe véve sok játékos egyből a pontot veszi célba, ami néhány esetben működik, de legtöbbször nem a legjobb stratégia. Ha valaki egyből megy foglalni, azzal a legtöbb esetben lesz 30% foglalás, mindenki meghal, majd az ellenség 50-60%-ot foglal. A legjobb stratégia az, amikor teret szerzel a csapatodnak, és csak az után foglalkozol a pont foglalásával. Ha strapabírók a frontline-ok, akkor a zónázás történhet a ponton, de nem szabad elfelejteni, hogy minden hősnek limitált életereje van, lehetséges, hogy néha vissza kell vonulni. Ha 1-2 emberes hátrányban van a csapat, akkor is két lehetőség van: visszavonulás, vagy a lehető leggyorsabb halál. Nem éri meg egyesével visszamenni a pontra, egyedül szinte lehetetlen kizónázni vagy megölni 5 embert. Néha azért vannak olyan esetek, ahol muszáj bemenni a pontra, az utolsó esélyt ki kell használni, ha 99%-on van a pont. A kockázat a stratégia része.

 

  1. Tanács: Hidegvér!

Ne felejtsd, a Paladins csak egy játék! Nem szabad felidegesíteni magadat rajta, ha sokat vesztettél, akkor pihentesd pár órára vagy napra, ha nyugodtabb vagy, akkor jobban teljesíthetsz. Ha ideges vagy, akkor azzal mások játékát is elronthatod, vagy megbánthatsz valakit. Természetesen az se egészséges, ha több órán keresztül folyamatosan játszik valaki, 1-2 óránként megéri 5-10 perc szünetet tartani, így nem fáradhatsz bele a játékba.

 

+1 Tipp: Játék közbeni zene.

Mivel egy shooter játékról van szó, ezért szinte egyből azt kéne mondanom, hogy el lehet felejteni a játék közbeni zenét, mert a játék hangja sokat segít játék közben, és erősen kell koncentrálni a zajokra. De a zene segít a stresszoldásban. Én személy szerint hallgatok zenét játékok közben, de Paladinsnál a lehető leghalkabbra veszem. Ez azért is jó, mert oda tudok figyelni az akcióra és a csapattársaim mondanivalóira, de a kisebb szünetekben (amikor meghalsz vagy amikor a spawnponton várakoztok) sokat segít a csendet megtörő hang, a ritmusnak köszönhetően nincs megállás, és lendületből lehet folytatni a mészárlást.

Bármilyen további kérdéssel felkereshettek minket Discord szerverünkön, ahol akár találhattok még társakat is a besoroló mérkőzésekhez a #csapatkereses szobában: https://discord.gg/SpMupBJ

Köszönettel tartozunk magyar játékosainknak, akik segítettek a cikkben: jeszkar, EnterR, Nyuszi, AndrisHUN, SG.

Kérlek értékeld