Szakszerűen – Hogyan másszuk meg a ranglétrát?

6
358
views
5/5 (1)

Megérkezett az új Ranked 2.0, és a játékosok fejvesztve szaladnak kompetitív meccseket játszani. Ki az ingyen ládákért, ki a Drogoz skinért, de akadnak olyanok, akik a csúcsra törnek. A kérdés az, hogy hogyan lehet a legtöbb meccset megnyerni és ezzel elfoglalni helyünk a master és grandmaster játékosok mellett.

Hogyan kezdjünk neki a kompetitív játéknak?

Hát ugye el kell érni a 15-ös account szintet, meg legyen meg 12 hős, és akkor hangosan elordítjuk magunkat hogy LEROOOYYY JENKINSSS” és már játszunk is.
A válasz természetesen NEM! (Kivéve persze ha Bronz V a cél)
Először is, mindenkinek rendelkeznie kell az összes hőssel, és mindegyikkel jó ha játszott már jó pár meccset casual-on, mielőtt kompetitívezésbe kezd az ember. Egyrészt fontos, hogy a játékos minden hőssel tisztában legyen, mire képes, mik az erősségei, gyengeségei. Másrészt Te se fogod tudni, kivel vagy jó, ha ki se próbálsz egy hőst. Harmadrészt azért van szükség az összes hősre, hogy tudj másokkal cserélni, így segítve magadat és csapattársaid a pick fázisban.

Ezzel szorosan összefügg a szint is. 15-ös szinten kizárt hogy ismerd az összes hőst, és az is, hogy akármelyikkel is tudj játszani. Még ha csak 1 hőssel is játszol a 15-ös szintig, senki mással, akkor se tudsz azzal az 1 hőssel jól játszani, mert a 15-ös szintet pofon egyszerű elérni. Pontosan ezért elég nehéz meghatározni, hogy mégis hányas szinttől ajánlott a ranked, én szívem szerint egy 40-50 szint körül mondanám, amikor az ember már aránylag magabiztosan nekiülhet kompatitívezni.

Oké, elértem a megfelelő szintet, megvan minden hős, és most?

Mindenkinek fel kell állítania magában egy sorrendet, hogy melyik szerepben játszik a legjobban/legszívesebben, és melyikben a legrosszabbul. Miután kész a sorrend, (Például: Damage > Frontline > Flank > Support) úgy kell hozzáállni a meccsekhez, hogy mindig azt fogod játszani, amit a legkevésbé sem szeretnél. Mert meg fog történni. Nem is egyszer. Viszont olyankor nem az a megoldás, hogy trollpickelünk, meg feedelünk, hanem hogy elővesszük a titkos tervet, amit ilyen helyzetekre készítettünk, és a legjobbat nyújtjuk.

Jó, jó, megvan a sorrend, most már Pentázhatok?

Messze még a Penta, de már közelebb járunk. Tudod már kiket fogsz bannolni? Kiket kell, és kiket tilos pickelni?
*tücsökciripelés*
Na ugye!

Kiket kell bannolni?

A bannolás elég kényes téma, különböző szinteken másokat szoktak bannolni, de szerencsére nincs olyan sok banra érdemes hős, hogy ne lehessen választani.
Platina divízió alatti ban:

A négy hős között sorrendiség nincs.
Willo a jó kezekben rettenetesen erős alacsony divíziókban, főleg az ingyen 100% élettöltés csökkentés miatt, és persze a Q képessége miatt is.
Drogoz szintén egyedül meg tud nyerni egy meccset, ha jól játszik, és ha nincsenek megfelelő Direkt sebzésű, hitscan típusú hősök az ellenfél csapatában, akkor esélytelen megállítani.
Fernandot én személy szerint nem nagyon értem, igen idegesítő tud lenni a Fireball legendary kártyával, de szerintem annyira nem vészes, ennek ellenére nagyon sokat láttam bannolva.
Lian egyszerűen az egyik legerősebb karakter az egész játékban, hitscan, hatalmas range, mobilis, ultimate képessége nagyot sebez és még sebezhetetlenné is teszi.

Diamond divízió felett:

Lian és Drogoz ugyanazon okokból mint előbb
Cassie a legendary kártyáját ért nerf ellenére is félelmetes, viszont alacsony szinten az emberek nem tudnak játszani vele, ezért nem is félnek tőle, de magas szinten egy rémálom tud lenni. Megéri bannolni
Evie szintén zenész, akárcsak Cassie, a megfelelő legendary-val és loadout-al a megfelelő kezekben legyőzhetetlen. Magas szinten bannolják, nem egyszer.

Kibannoltam mindenkit. Kit pickeljek?

Először is, beszéljük meg, mi a mostani meta.
Meglepő lehet, és egyeseket biztos szomorúan fog érinteni, de jelenleg a meta a következő:
KettőFrontline, egySupport és kettőDamage.
Így igaz. Jelen metában Flanknak az esetek nagy százalékában nincs helye. Ennek fő oka az, hogy Evie-t és Androxus-t leszámítva, nem éri meg Flank hőst választani, mert teljesen haszontalanok, és csak hátrányba helyezi a csapatot. Szomorú, de ez az igazság.

A pick kérdést feszegetve, beszéljük meg azt először, ki az akit TILOS pickelni. (Abban az esetben ha szeretnél nyerni)
TILOS pickelni a következő hősöket:

A következő hősöket nem ajánlott pickelni:

Érdemes pickelni:

(Nem fontossági sorrendben raktam be a hősök képét!)

Végre, elárultad kiket kell pickelni! Már itt se vagyok!

Ne olyan hevesen! A legerősebb hősök sem érnek semmit, ha nem jó Legendary kártyát vagy loadout-ot választasz nekik!
Hatalmas részletekbe csak ott fogok belemenni, ahol a legnagyobb hibákat szoktam látni, és természetesen a TILOS-ban parkoló általunk megannyira szeretett hősökről nem fogok szót ejteni.

Nem ajánlott pickek:

Buck esetében a Bounce house legendary kártya a legoptimálisabb, ha valaki mégis flankelésre vetemedne vele, szerintem inkább lőne vele Buckot (haha, get it?) mintsem segítené a csapatát az illető. Loadout-ja is az ugrásra éleződjön ki természetesen.

Lex számára szerintem még mindig a Death hastens legendary a legjobb, de láttam már a másik kettőt is, több kevesebb sikerrel.

Androxus esetében nincs kifogás, kizárólag a Godslayer legendary jöhet szóba.

Grover a Fish market nevű mapon használható, szinte kizárólagosan, akkor viszont egy másik Support jelenlétében (természetesen az egyik Damage karakter helyett pickelve) a legendary választás ebben az esetben pedig a Ferocity névre hallgat.

Ying még mindig érzi a régebbi nerfeket amit kapott élettöltés terén, amennyiben valaki mégis őt választja, a Focusing lense legendary legyen a választás, ugyanis sokkal könnyebb érvényesíteni a bónusz sebzést most, hogy gyorsabban lő.

Viktor bizonyos esetekben nagyon jó tud lenni, én magam is szeretem, viszont nehéz nagyon hatásosnak lenni vele, főleg ha az ellenfélnek (o)rossz a benyomása rólad. Játékstílustól függően két legendary is használható az esetében: Firefight és Gunnery.

Torvald szintén ellenfél és map függő. Nyitott mapokon, sok shield-el rendelkező csapat ellen nagyon hatásos. Legendary: Direct current

Érdemes pickek (az egyértelműeken csak végigszaladok, ahol van több opció, ott lesz magyarázat):

Accelerant

Battering ram

Aerial assault

Scorch az esetek nagy százalékában, bizonyos esetekben el tudom képzelni az Aegis legendary-t.

Exaction

Celestial touch

Blastflower

 {tooltip}Mortal reach{end-texte}(Könyörgök, nem akarok több Soul collector – Deft hands Seris-t látni a meccseimben){end-tooltip}

Spirit’s chosen elsősorban, de a profik választhatják a Ripened gourd-ot is.

Precision

Desert shadow

Inara esetében két kártya is szóba jöhet: Mother’s grace, abban az esetben ha sok az ellenfél {tooltip}Crowd control{end-texte}zavaró hatás, kábítás, lefogás, ellökés, behúzás{end-tooltip}-ja, vagy Treacherous ground, abban az esetben ha az ellenfél hősei nagyon mobilisak, és nem akarod hogy össze-vissza ugráljanak, csúszkáljanak körülötted.

Makoa nagy előnye a hook és az azt követő sebzés, ezért majdnem kizárólagosan a Pluck legendary-t kell pickelni neki, de a Half shell is szóba jöhet.

 Lehet meg fogok lepni párakat, de Barik a Blunderbuss legendary-val a legerősebb. Természetesen ha el is találjuk az ellenfelet az autoattack-al. Amennyiben valakinek nem jó a “célzókája”, akkor inkább válassza a Architectonics legendary-t.

Drogoz legendary-ja a játékstílustól, maptól és ellenféltől is függ. Nyílt mapon, olyan hősök ellen, akik könnyen elbánnak velünk, érdemes a W.Y.R.M. Jets legendary-t választani, zártabb mapokon viszont a Combustible legendary a kézenfekvő.

 Végére hagytam a legjobbat. Evie számára jelen pillanatban (és sok master környéki Evie main szerint is) az Over the moon legendary a legjobb. Kizárólagosan. Ennek okai: Blink távolság nerfelve lett, amit pótolni kell valahogy. El lett véve az extra sebzés a Blink használatát követően. Ezt is pótolni kell. Ezek mellett nerfelve is lett az életvisszatöltés a jobb klikk képességén. Ezt mind számításba véve alakult úgy, hogy az Over the moon legendary a legjobb, viszont ide leírom az egyik legjobb Evie player (RUNAA1) loadout-ját is:
Killing frost III
Swift witch III
Flicker III
Cantrip II
Impact I

Hát “röviden” ennyi lett volna ez az útmutató.
Jelen pillanatban én Diamond I -ben küzdök a titánokkal, tehát amennyiben bármi kérdés felmerül, nyugodtan írjatok kommentet, válaszolni fogok. Ezek mellett az összes olyan hősnek, akivel tisztában vagyok, átnevezem az általam használt loadout-ját “PALAHUN”-ra, így akit a legendary kártyákon kívül loadout is érdekel, az a Champions menün belül kiválasztja a hőst, akinek kíváncsi a loadout-jára, egy friss loadouton belül, az Import gombra kattintva a “Search by name” funkciót használva beírhatjátok az in-game nevemet (Lyfiell) és megnézhetitek mit szoktam használni. (Természetesen ez a cikk és az általam használt loadout-ok nem szentírások, de rendkívül jó iránymutatás)

Remélem tudtam segíteni, sok sikert és kitartás mindenkinek!

Lyfiell

Mentés

Kérlek értékeld

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. tudom, hogy ez egy régebbi cikk, de illene frissíteni.
  Buck és Maeve nem tabu, Zhin csak bugos, de amúgy OP retek, Lex csak szimplán OP retek, őt nyugodtan lehet damagenek vinni, mert egypár dmg champnél a buff után nagyobb a DPS-e.
  aztán Torvald a reworkje után nem tud shieldet leszívni, de növelték a sebzését.

  • Igazából meg is válaszoltad…ez egy régebbi cikk és vélhetően mindenki le tudja olvasni a dátumot. Cikkeket nem illik frissíteni, csak ha muszáj. Nagyon sok blognak vannak régebbi cikkei, amik nincsenek frissítve legyen szó akár játék, akár más témakörről…a későbbiek az újak felülírják az előzőket. Az már más kérdés, hogy azóta ilyen témában nem jelent meg cikkünk.

 2. Yinget illetve Seris kicserélném. Seris egy channel healelős hős és közbe semmi mást nem tud csinálni ami eléggé hátrányba helyezi ezt az egészet. 1 jó kis flank cassie odamegy roll majd rálő erre a Seris abbahagyja a healt és megy shadow travelbe, majd a cassie boldogan kiszedi a tankot a csapatjával. 😀

  • Ez így ebben a formában igaz, de egyrészt egy balance-olt csapatban van egy blaster biztosan, így az ellenfél csapat könnyedén ki tudja szedni a Ying klónokat, de sajnos ha a Ying klónok teljesen zavartalanul élik életüket, akkor is kevesebbet fog healelni mint egy Seris (ugyanolyan cauterize körülmények között). Ying damage-healerként elég erős, de a healer dolga a healelés, nem a damage, és Ying esetében a damage a heal kárára megy. Ezek mellett Serisnek ott van a játékmegfordító ultija, és egy elég erőteljes self-heal.

  • Kedves marcosant. Az a baj azzal, hogy Seris dolga az hogy Healeljen. Semmi más. És azzal, hogy te a Soul collector-t választod, és köré építed a loadoutot Heal távolságtól, heal mennyiségtől fosztod meg Serist. Nem beszélve arról, hogy magadat se fogod healelni és a cooldownja is nagyobb lesz a healnek a megfelelő loadout hiánya miatt.