Ranked 2.0

1
322
views
Még nincs értékelve

Új rank rendszer érkezik a Paladins-ba, avagy a Ranked 2.0. A legutóbbi ‘Dev Talk’-ban HiRez Martini és HiRez JuJu segítségével a Paladins közönsége betekintést nyerhetett a közelgő ranksorolt meccsek változtatásaiba.

A Ranked 2.0 az OB56 alkalmával fog érkezni remélhetőleg jövőhéten. Első fontos dolog, amit tudni kell ezzel kapcsolatban, hogy a rank rendszer kapni fog egy ‘hard reset‘-et, ami azt jelenti, hogy a korábban elért rank eredmények lenullázódnak mindenki számára.

Mint korábban, a játékosok külön szintekre kerülhetnek. Pontosabban 7 szintre {tooltip}(Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master, Grandmaster).{end-texte}bronz, ezüst, arany, platina, gyémánt, mester, nagymester{end-tooltip} Az újítás ezekkel a szintekkel kapcsolatban, hogy minden szint 5 részből (divízióból) áll. 15 selejtező meccs után sorol be a rendszer ezek közül valamelyikbe. Az ezt követő meccseid során ún. Triumph Pontot (TP) nyerhetsz vagy veszíthetsz. Minden szinten 100 TP-t lehet elérni. 100 TP elérésénél magasabb divízióba lépsz, és a pontjaidat 0-ra állítja. Abban az esetben, amikor túl sok ponttal lépsz át a következő divízióba, a rendszer megadja a pontokat.  Az új divízióban az első 5 ranked meccsed “védett” lesz, azaz nem eshetsz vissza. Csak akkor eshetsz vissza, ha 0 TP-d van az adott szinten. Visszaesés esetén 70 TP-ig dob vissza. Kivételesen jó teljesítmény estén át lehet ugrani divíziókat.

A Ranked 2.0 ezután nem a hős rangot veszi figyelembe. A külön hősönkénti rankrendszert felváltja az egész fiókra vonatkozó teljesítményértékelés. Annak érdekében, hogy megőrizzük a játékosok aktivitását, lesz Rank visszaesés. Tehát, ha egy játékos nem aktív a ranked meccseken, akkor a TP pontjai lassan elkezdenek csökkenni. Ezzel megakadályozzuk az ún. ‘rank-camping’-et és a leaderboard is aktívabb lesz.

Egy másik fontos dolog az újabb játékosok számára, hogy eltöröltük a Hős Mastery követelményt a rank rendszerből. Többé nem kell az adott hős Mastery-nek meglennie, hogy játszhass rankeden a hőssel.

A csapatok ezentúl 5 fős partyban is indulhatnak rankedezni, ha a tagok Bronz és Platinum között vannak. Diamond rang vagy annál nagyobb rang esetében csak egyedül vagy legfeljebb két fős partyval lehet rankedezni.

A Ranked 2.0 újabb nyereményeket is hoz magával:

  • Egy {tooltip}Hős Ládát{end-texte}Champion Chest{end-tooltip} kapsz a Selejtező meccsek után. (első 15 ranked meccs)
  • Egy {tooltip}Fegyver Ládát{end-texte}Weapon Chest{end-tooltip} kapsz az első 25 lejátszott ranked meccsed után.
  • Aki eléri a Gold V -t vagy nagyobbat, kap egy Epic Drogoz settet fegyver nélkül.
  • 100 nyert ranked meccs után kapsz egy Epic Drogoz fegyvert.
  • Exkluzív titulus 200 nyert ranked meccs után. “Forged in Battle” avagy “Harcban Edzett”
  • Season végén (2018 július vége körül) kristály jutalmat kap minden Grandmaster játékos, és minden karakter ranglétráján a top 3 játékos.

További információkat az OB56-ról szóló posztunkban írtunk.

Kérlek értékeld

1 hozzászólás